29 Μαΐ 2014



Παρουσίαση μουσικής
364. Δεν ήτανε να γίνω
ALDEBARAN
Μικρός Ήρως, 2014


ALDEBARAN ονόμαζαν οι Άραβες τον αστέρα α του αστερισμού του Ταύρου.  Μία παραγωγή της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρίας «Μικρός Ήρως» του Άγγελου Σφακιανάκη. Ένα βιβλίο και ένας συμπαγής δίσκος ακτίνας με συνθέσεις του Δημήτρη Κογιάννη & του Αδριανού Παπαμάρκου. «Μέσα από τους αγαπημένους μου, ποιητές, σκέφτηκα να ξεχωρίσω εκείνους που πιστεύω ότι έχουν τον πιο διαχρονικό λόγο αλλά και εκείνους με έργο που θα μπορούσα να “πατήσω” πάνω του μουσικές φόρμες», λέει ο 25χρονος συνθέτης, κάτοχος πτυχίου Αρμονίας, πτυχιούχος ντραμίστας και κιθαρίστας.
Ανθολογούνται οι ποιητές:
ΒΥΡΩΝ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΟΥΡΑΝΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ, ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΑΠΑΘΙΩΤΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ, ΚΛΕΙΤΟΣ ΚΥΡΟΥ, ΡΩΜΟΣ ΦΙΛΥΡΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ.
Ερμηνευτές: Απόστολος Ρίζος, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώτα Νέγκα, Καίτη Κουλιά, Βασίλης Σκουλάς, Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρης Καρράς, Δημητράκης Ramone, Βιολέτα Φιλίππου, Λένα Αλκαίου, Μαρία Κουταβά και Αδριανός Παπαμάρκου.
Άλλη μια αξιόλογη δουλειά του έμπειρου Άγγελου Σφακιανάκη, που ξαναπετά χωρίς βάρος στα φτερά...
Το συγκεκριμένο κομμάτι έχει τίτλο: «Δεν ήτανε να γίνω» από ποίημα του Ρώμου Φιλύρα (ψευδώνυμο του Ιωάννη Οικονομόπουλου) και το ερμηνεύει η Βιολέτα Φιλίππου.
Ένα πουλί που λάλησε
στον άνεμο της νιότης
στ’ ολάνθιστο απαλό κλαδί
κάποιας αγάπης πρώτης.
Και το τραγούδι του άλλαξε
σε πικρό ξάφνου θρήνο,
δεν ήτανε να γίνω
ότι έχω ονειρευτεί...