7 Νοε 2010

Παρουσίαση μουσικής
194 Ο Έρωτας του γρύλου
ΕΝΑΣ ΓΑΤΟΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
ΕΝ ΠΛΩ 2009

8/8

Η νέα δισκογραφική δουλειά της γνωστής στο είδος εμπνευσμένης, πολύπλευρης δημιουργού Τατιάνας Ζωγράφου. Yψηλού επιπέδου δουλειά, τόσο από συνθετική άποψη, όσο και από στιχουργική. Το παραμύθι του Κώστα Μάγου και της Γεωργίας Γκανιάτσου, από τα καλύτερα της τελευταίας 5ετίας, πλέει σ’ ένα πέλαγος σκουπιδο-παραμυθιών που βρέχει της αθώες ακτές της παιδικής αφέλειας και της γονεϊκής καλοπιστίας.
Γιατί ένας ξεχωριστός γάτος δυσκολεύεται να βρει φίλους; Γιατί η γατοπαρέα δε θέλει να παίξει μαζί του; Θα καταφέρουν, άραγε στο τέλος, να γίνουν μια συντροφιά; Μια ιστορία για το δικαίωμα να είμαστε διαφορετικοί και για τον πλούτο που μας χαρίζουν οι διαφορές μας!Ενορχήστρωση άρτια του Δημήτρη Μπουζάνη, οργανοπαίχτες ένας κι ένας, με ιδιαίτερη μνεία στο μαντολίνο του Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Μετά το τέλος του παραμυθιού του γάτου, η Τατιάνα μας δωρίζει και τρία ακόμα τραγούδια με ζουζούνια «λιγότερο δημοφιλή», γρύλους, ακρίδες και κατσαρίδες...
Πολύ δύσκολη επιλογή ενός κομματιού για παρουσίαση. Ας προκριθεί λοιπόν «Ο Έρωτας του γρύλου», με τον τρυφερό μελαγχολικό στίχο, που ερμηνεύει ο βαρύτονος Τάσος Αποστόλου.

Ήτανε μια πεταλούδα
στου κορόμηλου τη φλούδα.
Χρώματα είχαν τα φτερά της
και αρώματα η ποδιά της.
Όλη μέρα πως πετούσε!
Δω κι εκεί χοροπηδούσε.
Κι όταν έφευγε ο ήλιος
τότε ερχόταν ένας φίλος
και τη γέμιζε φιλιά.
Τα φτερά της ακουμπούσε
και την χάϊδευε απαλά.
Είπανε πως ήταν γρύλος
και η αγάπη τους αυτή
κράτησε χιλιάδες χρόνια
σαν παλιό καλό κρασί