ΜΕΝΕΣΤΡΕΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ & ΣΠΑΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ & ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ. ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ, ΑΠΡΟΣΙΤΗ ΣΤΗΝ ΗΜΙΜΑΘΗ ΜΑΖΑ. ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΣ ΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΣΤΟΥς ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΧΙΟΥΜΟΡ & ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟ. ΜΙΑ ΕΠΙΓΕΙΑ ΝΕΦΕΛΟΚΟΚΚΥΓΙΑ, ΟΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ "ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ".
Τα Κλασσικά Εικονογραφημένα είναι σειρά κόμικς που διασκευάζουν γνωστά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η σειρά κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1951 από τους αδελφούς, Πεχλιβανίδη "εκδόσεις Ατλαντίς" βασισμένη στην αντίστοιχη αμερικάνικη, και από τότε γνωρίζει συνεχείς ανατυπώσεις. Το πρώτο τεύχος των "Κλασσικών" κυκλοφόρησε στις το 1951. Ήταν η διασκευή των Αθλίων του Βίκτωρα Ουγκώ. Ήταν το πρώτο κόμικ "αμερικάνικου" τύπου που έφτανε στη χώρα και το πρώτο που έβγαινε σε τετραχρωμία όφσετ με 336 πολύχρωμες εικόνες. Κόστιζε 4.000 δραχμές της τότε εποχής, και σύμφωνα με την "Ατλαντίδα", πούλησε γύρω στο ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Η έκδοση των "Κλασσικών" συνεχίστηκε για περίπου δέκα χρόνια, σε σταθερούς ρυθμούς με 180 τίτλους κάθε δυο βδομάδες σε όλη την Ελλάδα, με μέσο όρο 200.000-300.000 πωλήσεις σε κάθε τεύχος. Τα σχέδια ήταν σχεδόν πιστή αντιγραφή της αμερικάνικης έκδοσης, ενώ τα κείμενα μετέφραζε συνήθως ο Βασίλης Ρώτας (που είχε και την κύρια ευθύνη της ελληνικής σειράς). Η θεματολογία της πρώτης έκδοσης, περιελάμβανε κυρίως μυθιστορήματα με κοινωνικό-διδακτικό χαρακτήρα, ρομαντικά-ιπποτικά μυθιστορήματα, αρκετά έργα του Βίκτωρα Ουγκώ και του Ιουλίου Βερν αλλά και βιογραφίες "μεγάλων ανδρών". Τον Οκτώβριο του 1953, το τεύχος 43 "Περσέας και Ανδρομέδα", σε σχέδιο Κώστα Γραμματόπουλου και κείμενα Βασίλη Ρώτα, εγκαινίαζε τη σειρά των τευχών με θέματα Ελληνικά. Εκδόθηκαν γύρω στα εξήντα τεύχη με θέματα από τη Βυζαντινή ιστορία, την ελληνική επανάσταση του 1821 αλλά και την αρχαία μυθολογία. Τα Ελληνικά θέματα αποτέλεσαν όχι μόνο πηγή πρόσθετης δημοτικότητας για τη σειρά των Κλασσικών, μα και μια έκδοση από την οποία πέρασαν αρκετά μεγάλα ονόματα της λογοτεχνίας και της εικαστικής. Γιώργος Βακαλό, Μποστ, Κώστας Γραμματόπουλος, Παύλος Βαλασάκης, Γεράσιμος Λιβιεράτος, Τάκης Κατσουλίδης, Γιάννης Δραγώνας, Βασίλης Ζήσης, Αλκμήνη Γραμματοπούλου, Νίκος Καστανάκης και άλλοι.
Στα τέλη της δεκαετίας του '60 κυκλοφόρησαν λίγοι ακόμα τίτλοι, και άλλη μια σειρά τυπώθηκε τη δεκαετία του '70, ενώ οι προηγούμενοι τίτλοι συνεχώς ανατυπώνονταν όλα αυτά τα χρόνια. Νέα ανατύπωση έγινε και στις αρχές της δεκαετίας του '90, ενώ το 2001 τα τεύχη ελληνικής θεματολογίας επανεκδόθηκαν σε θεματικούς τόμους.