3 Ιουν 2013



Παρουσίαση μουσικής
317. Ο χορός της πεταλούδας
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ
ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΚΑΡΑΒΙ, 2012

«Λίγο πριν.. λίγο μετά» είναι ο τίτλος της 4ης δισκογραφικής δουλειάς του Γιώργου Βαρσαμάκη με οκτώ νέα ορχηστρικά μουσικά θέματα και δυο διασκευές παλαιότερων. Το έργο ηχογραφήθηκε  από μικρή ορχήστρα εγχόρδων και πνευστών, πιάνο, κιθάρες, μπάσο και κρουστά. Ο ίδιος γράφει: «Σε μια εποχή που ο,τιδήποτε εμπεριέχεται στο «πριν» είναι τόσο άμεσα συνδεδεμένο με ο,τιδήποτε θα εμπεριέχεται  στο «μετά», η μουσική προσπαθεί να υπογραμμίσει την αξία και τη σημασία της δεδομένης στιγμής στη ζωή μας.
Αυτή τη δεδομένη στιγμή του «λίγο πριν» και του «λίγο μετά» που το παρελθόν και το μέλλον διαπληκτίζονται, έρχεται η μουσική να τη σηματοδοτήσει, να την οριοθετήσει δίνοντάς της τη μέγιστη αξία. Η στιγμή έχει τη δύναμη να αναθεωρεί  την προηγούμενη άποψη για το σωστό  και το λάθος, το καλό και το κακό. Ανάμεσα στο «λίγο πριν» και στο «λίγο μετά», το τώρα, η στιγμή καθαρή, ανόθευτη, διψά τη δημιουργία πριν γίνει παρελθόν...»
Παίζουν: Γιώργος Βαρσαμάκης πιάνο και Γιώργος Τοσικιάν κιθάρα,  Κώστας Ιωαννίδης κλαρινέτο, Μυρτώ Χρυσανθακοπούλου φλάουτο, Νίκος Δημαράς  τρομπέτα, Άγγελος Τζαμαριάς τρομπόνι, Λάκης Χαλκιόπουλος μπάσο, Πέτρος Φατής κρουστά.

Το συγκεκριμένο κομμάτι έχει τίτλο: «Ο χορός της πεταλούδας».