28 Οκτ 2012



Παρουσίαση βιβλίου
Το δέντρο που έδινε
Σελ Σιλβερστάιν
Εκδ. ΔΩΡΙΚΟΣ, 1989













«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μηλιά… κι αγαπούσε ένα αγοράκι». Έτσι αρχίζει αυτό το όμορφο παραμύθι που το διάβασμά του αφήνει τη γεύση μιας αξέχαστης ευαισθησίας.
Κάθε μέρα το αγόρι πήγαινε στη μηλιά κι έτρωγε τα μήλα της. Μάζευε τα φύλλα της, σκαρφάλωνε στον κορμό της, έκανε κούνια στα κλαδιά της. Μετά το κρυφτό που έπαιζαν, το αγόρι αποκοιμιόταν στον ίσκιο της. Το αγόρι αγαπούσε τη μηλιά κι έτσι η μηλιά ήταν ευτυχισμένη.
Τα χρόνια περνούσαν το αγόρι μεγάλωνε και η μηλιά έμενε πολλές φορές μόνη. Παρόλα αυτά όμως η μηλιά έβρισκε τρόπους να του προσφέρει αδιάκοπα. Κι αυτό την έκανε ευτυχισμένη, μέχρι το τέλος.
Είναι ένα τρυφερό, παραβολικό παραμύθι και συγκινεί όποιον και να τον διαβάσει, ανεξάρτητα από την ηλικία του. Με λίγα λόγια δίνει ένα μάθημα σε όλους μας. Γιατί το να δίνεις είναι χάρισμα, όπως και να το ανταποδίδεις με την αγάπη σου.
O Sheldon Allan Silverstein (25 Σεπτεμβρίου 1930- 10 Μαΐου 1999), γνωστός ως Σελ Σιλβερστάιν ήταν ένας αμερικάνος ποιητής, τραγουδιστής, στιχουργός, συνθέτης, σκιτσογράφος, σεναριογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. (κείμενο Ιωάννας Μπακιρτζή-Μπαμπέτα)
Ένα βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα από άτομα > 6 ετών και < 99.