4 Ιουλ 2013

.



Παρουσίαση μουσικής
321. Σερσέ λα μαμ.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ
LYRA 2000

Ο δίσκος περιλαμβάνει τη ζωντανή ηχογράφηση των παραστάσεων του κοντραμπασίστα & συνθέτη Μιχάλη Σιγανίδη και των «Φίλων του Μίλτου Σαχτούρη» που δόθηκαν τον Απρίλη του 2009 στη μουσική σκηνή «ΑΥΛΑΙΑ». Ερμηνεύουν οι: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Σαβίνα Γιαννάτου, Βικτωρία Βελίκοβα και Λίνος Ιωαννίδης
Το δελτίο Τύπου που συνοδεύει το δίσκο ενημερώνει πως πρόκειται : «για ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ … μια ιδιόρρυθμη “αποδομητική” τραγουδοποιία που χαρτογραφεί ένα λεπτομερέστατο ηχητικό τοπίο όπου συνυπάρχουν το συγκεκριμένο πλαίσιο και ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός»
Η μουσική είναι τζαζ, φολκ, δημώδης ... και κλασικότροπη αβανγκάρντ αλλά πιο αβανγκάρντ και σουρεάλ είναι τα κείμενα που δεν κείνται αλλά αντίκεινται σα πέη ολόστητα... τα υβριδικά αυτά σουρεαλιστικά παντρέματα είναι μια απτή απόδειξη ότι ο πολιτισμός και οι τέχνες προάγονται δια της σμίξεως (κείμενο Κ. Καρδερίνη MIC Music Portal).
Το συγκεκριμένο κομμάτι έχει τίτλο «Σερσέ λα μαμ», είναι σε στίχους Γιώργου Σιγανίδη και το τραγουδούν οι Μιχάλης Σιγανίδης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Κώστας Θεοδώρου & Θοδωρής Ρέλλος.
Μαρσάρουνε τη σκούπα οι νοικοκυρές
και τα χαλιά απλώνουν στα μπαλκόνια.
Μετά θα βάλουν το αιδοίο τους να σβήσει
σε αυγολέμονο της Χρύσας Παραδείση.